söndag 16 maj 2010

Regn och rusk

Vilket väder det är idag med, nu börjar jag snart bli trött på allt regnanden!
Det är lite lustigt med väder och människan!

Vi börjar gnälla i slutet av Januari att nu får vi minsann få lite snö och vinter, när sedan vinter börjar i Februari, då vill vi ha snö i några veckor men inte mer. Får ofta kommentaren att bara den ligger till sportovet, sedan får den försvinna!
När vi sedan har gått en vecka över sportlovet, då är det helt plötsligt för kallt och hela Sverige står stilla för att så här mycket snö brukar det aldrig komma, och gud vad vi längtar till våren med gröna träd och lite mer sol.

När vi sedan möter våren någongång sisådär i April, då är vi nöjda tills träden slår ut och helt plötsligt vill vi ha sommar.Våren innebär regn och regnet bara öser ner och vad som helst förutom regn och vind blir bra nu. Och vårt sug efter sommaren börjar att bubbla mer och mer.

Men när väl sommaren sedan kommer, då är allting helt plötsligt för varmt, efter några veckor av värmebölja får ett uppror att utbrista i hela Sverige och vi måste ha regn! När regnet väl börjar att pattra på fönsterrutan då suckar alla och utbrister Nu regnar sommaren bort igen. då vill vi hellre ha sommarvärmen (som vi för någon vecka sedan gnällde så fruktansvärt på).

Hösten kommer och alla stormar dra över Sverige och helt plötsligt står vi utan el och vatten och vinden drar igenom varenda hus och då tänker man tillbaka på det gågna året och sucktar efter sommaren med dess värme eller vinter med sin mjuka underbara snö. Fastän man hellre hade bytt land när vi vid dessa tillfällen hade just sommarbölja eller snö.

Ja jisses, moder natur hon måste ha ett helvet att försöka tillfredställa Svenskens behov av väder, antingen regnar det för mycket, snöar det för tjockt, det är alldeles för kallt, eller så steker vi oss i hettan, när ska vi bli nöjda?!

2 kommentarer:

  1. Hejsan :)
    Vad bra att du kommenterade, jag har tänk flera gånger att jag skulle ta den nya adressen, men mitt med mitt teflonminne så försvann det lika fort igen :)

    Allt bra med er?

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Allting är jätte bra! Roligt att se bilderna på er renovering1 =) Mysigt att renovera tillsammans!! =)
    Längtar så tills vi kommer in i vårt lilla hus! =)

    Allting bra med er också?
    Har det kommit något plus? Bara så du vet så hålle rjag alla mina tummar för er <3 Massa kramar

    SvaraRadera