måndag 24 maj 2010

Politiker

Har precis kommit hem ifrån min förskola, tyvärr med dåliga besked.
Vi på vår förskola har ca 16 barn i ålderna 1-6 år, varav ett barn har behov av personlig assistent, vilket hon också efter mycket tjat nu har fått.
Detta är en barngrupp med många starka individer som kväver lika mycket allihopa.

Nu har vi alltså fått besked att det kommer att gå för många barn till skolan (två stycken) och att det inte kommer att komma in så många nya småbarn till hösten. Därför måste nu vår underbara assistent få gå.

Vad politkerna inte förstår är att vår assistent också spelar en mycket stor roll i den övriga barngruppen, plus att vårt special barn kräver många och ibland långa stunder själv med sin assisten, vid träning och medecinintag ex.
Så iställer för att avlasta våra förskollärare lägger man nu ett ännu strörre ansvar, genom att lägga tillbaka specialbarnet på dessa. Så de restrerande 14-16 barnen får stå tillbaka, för hennes träning mm kan inte plockas bort.

Så i slutändan får en personal stå med alla barnen, varav hälften är blöjbarn och andra hälften pott-tränar samtidigt som aktiveteterna får stå tillbaka och den social och mentala träningen som vi göra på en förskola kommer att så smått försvinna, pga brist på tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar