torsdag 5 augusti 2010

Veckan som gått

Nu har vi haft besök av våra Schweiziska vänner under en veckas tid (ungefär) =) Veckan har varit helt underbar och det är så otroligt kul att använda sin engelska på riktigt! ;) Även om det inte alltid blir rätt! =)

Ankomstdagen i lördags blev lugn, våra gamla vänner Käthie och Christian plus en nykommen vän Miriam inpackades i varsitt rum i nya huset! Vi började kvällen med lite gott vin och en underbar kyckling i marinad med nypotatis!
Asterix som älskar alla som älskar han, adopterade Miriam direkt! Miriam äger ett antal katter själv och tycker att de är människan bästa vän, och jág kan väl inte annat än hålla med henne!

På söndagen blev det ett besök i Västa Torups älgpark, där vi både såg trillingar, ko och den ståtliga tjuren! Parken har också ett tvillingpar som vi tyvärr inte fick möjighet att se! =) Gå gärna in på Vackra Annas sida så kan ni läsa mer om denna älgpark och hon bjuder även på några sköna bilder på das elk! =)

Efter våra lila rundtur på parken bjöd vårt vänlag på lite dans! =)
Nedan följer ett videoklipp från en av dessa danser! =)
På Söndagskvällen hade vi kakbuffe och samkväm uppe i Bygdegården där vi slog klackarna i taket och utbytte danser!

Måndagen fortsatte med en tur till Billinge, för att sedan avslutas på Hörby- Ringsjöstrand med dansuppvisning av både Linderöds folkdanslag och det Schwetsiska laget!

Tisdagen spenderades i Karlskrona, där mitt hjärta och våra vänner hade en underbar dag! Kvällen fortsattes med att ungdomsgänget firade varandra i vårt stora uthus, där vi åt god mat, spelade en omgång kubb, där killar mötte tjejer och vi fick tyvärr storstryk! (4 killar mot 8 tjejer, men det hjälpte ej) ;)

Onsdagen spenderade vi i Bosarp, där Miriam badade och vi andra njöt som katter i solen (när den väl valde att visa sig!) och med en omgång shopping inne i Kristianstad! På kvällen vankades det buffe på diverse olika pajer, med en omgång kräftor till förrätt! Kvällen innebar ca 3 flaskor vin, och jag som aldrig dricker snaps, fick i mig hela två stycken! Vi dansade även denna kvällen och det var underbart! Min nya solgula klänning som införskaffades fick mycket berömm och jag och Gustav dansade hambo så det sod härliga till! Alldeles alldeles underbart! =) Så kul vi hade!

Denna morgon (idag) fick vi med ett stung i hjärtat vinka våra vänner adjö, då de idag skulle fara tillbaka hem... Så några tårar och massa leende fick stå till svars, men vi misströstar ej, för om tre år, då syns vi igen! Auf wiedershen!

Ikväll blir det jobb, och ja, trött det är nog bara förnamnet på denna lilla madamm, men kul ska det bli att komma ner och jobba efter en och en halv dags ledighet! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar